Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.04.2014 7:35:01

V Kouřimi mohla být Praha…

V Kouřimi mohla být Praha…

Rada kraje na svém zasedání schválila záměr mezinárodního projektu „Tady mohla být Praha“.

Rada kraje na svém zasedání schválila záměr mezinárodního projektu „Tady mohla být Praha“.

Středočeský kraj v něm přes Regionální muzeum v Kolíně a partnery v německém Řeznu a rakouském Asparnu uspořádá společnou výstavu, která nakonec zůstane v pobočce muzea v Kouřimi.

Výstava bude prezentovat středověké dějiny Kouřimska a Kolínska, které zejména v 9. století představovaly v rámci celých Čech slibně se vyvíjející se regiony.

„Projekt v hodnotě 2,8 mil Kč bude předložen do komunitárního evropského programu Kreativní Evropa, v rámci kterého je možné získat 60% nákladů. Podíl kraje však bude kompenzován dalšími proplacenými náklady. Mimo mezinárodní putovní výstavy s předpokládaným termínem zahájení v červnu 2016 získá muzeum i nové vybavení výstavních prostor, které má dnes značně zastaralé, vícejazyčné publikace, které taktéž přispějí k prezentaci oblasti a měla by vzniknout i naučná stezka.“ sdělil radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek.

Projekt zároveň prohloubí i již existující spolupráci mezi krajem a muzeem v Řeznu, v rámci které byla již uspořádána společná výstava „Slované v Bavorsku“.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama