Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.09.2013 19:53:43

Zahrady Jezuitské koleje otevřeny veřejnosti

Zahrady Jezuitské koleje otevřeny veřejnosti

Další část areálu Galerie Středočeského kraje v Kutné Hoře, zahrady Jezuitské koleje, byla 28. září otevřena.

V sobotu 28. září se v Kutné Hoře konalo slavnostní otevření zahrad Jezuitské koleje, které tak budou sloužit široké veřejnosti a budou dále doplňovat poslání a funkci Galerie Středočeského kraje (GASK).

Při této příležitosti byl přichystán bohatý program pro všechny věkové kategorie, který byl zahrnut do kutnohorských svatováclavských slavností. Přímo v prostorách zahrad tak mladí návštěvníci měli možnost vybarvit si komikové omalovánky s motivy Sv. Václava nebo účastnit se chůdařského workshopu s Long Vehicle Cirkus. Ten pak předvedl na chůdách i akrobacii, ostatní si mohli poslechnout cimbálovou muziku Klobučan či koncert skupiny Kieslowski.

Slavnostního otevření se krátkým vystoupením zúčastnili i náměstek hejtmana Marek Semerád, radní pro oblast kultury a památkové péče Zdeněk Štefek, ředitel krajského úřadu Zdeněk Štětina, předsedkyně Komise pro majetek kraje Zuzana Moravčíková, starosta Kutné Hory Ivo Šanc, ředitelka GASKu Jana Šorfová či architekt zahrad z ARN-studia nebo zhotovitel - zástupce firmy Metrostav.

„Dámy a pánové, vážení hosté…

čínské přísloví praví, že“ Chceš-li být šťasten jeden den, opij se. Chceš-li být šťasten jeden rok, ožeň se. Chceš-li být šťasten celý život, založ si zahradu.“

Jiné přísloví zase praví, že „Pokud by lidská blbost kvetla, byl by svět jednou velkou zahradou.“

My se tu dnes sešli při příležitosti otevření této nádherné zahrady a věřte mi, že to není ani o blbosti ani jenom o štěstí.

Toto místo má svou historii, od pravěku po současnost, jak ostatně můžete zjistit z výstavy v Severním křídle.

A má co nabídnout i dále. Kutnohorákům, Středočechům i dalším návštěvníkům fyzickou i psychickou očistu, možnost vzdělávání a inspiraci pro nejen uměleckou tvorbu.

Investice kraje ve výši projektových 95 milionů do zahrady, bastionu, jízdárny a koinvestice do evropského projektu rekonstrukce jezuitské koleje ve výši 165 milionů spolu s dalšími injekcemi proměnily zdejší prostory v nádherný kout země.

A já jsem tomu rád a chci poděkovat všem, kteří se na této práci podíleli. Mohu jen slíbit, že dnešním dnem dílo nekončí, že máme v plánu další rozvoj areálu a chtěl bych popřát všem, aby se vám tu líbilo a Vaše kroky sem směřovaly častěji, nejen za zajímavým programem, ale prostě třeba jen tak.

Hezké odpoledne.“ shrnul své pocity Zdeněk Štefek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama