Ing. et Ing. Jan Skopeček, Ph.D.

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.07.2020 15:17:00

Domácí dluh 500 miliard vadí a 500 miliard euro, za které budeme ručit, nevadí?

Domácí dluh 500 miliard vadí a 500 miliard euro, za které budeme ručit, nevadí?

Komentář na facebookovém profilu k vzniku společných evropských daní

 Premiér Babiš kapituloval na národní zájmy ještě dříve, než začal o tzv. fondu obnovy EU pořádně vyjednávat. Nechal si totiž zejména svými poslanci odhlasovat, že vznik společných evropských daní, ani naše ručení za dluhy EU nejsou překážkou pro souhlas s fondem. Chyba a slabost!

Bizarní je v tomto tématu chování Pirátů, TOP 09, STAN a lidovců. Domácí schodek a nárůst dluhu ve výši 500 miliard korun byl pro tuto čtveřici stran nepřijatelný a před pár dny ve Sněmovně hlasovaly proti novele rozpočtu, což samozřejmě kvituji. Ale za pár dní na to s nadšením odkývaly zadlužení EU ve výši 500 miliard euro a naše ručení za dluhy celé EU. Takže domácí dluh 500 miliard korun vadí a 500 miliard euro, za které budeme ručit, nevadí?

Co je to za logiku a konzistentní postoj? Pro Brusel zkrátka odmávají tyto strany cokoliv... ODS je naštěstí proti dluhům konzistentní. Myslet si, že se vrátí ekonomický růst do předlužených zemí eurozóny tím, že se zadluží celá EU, je mimořádně hloupá představa.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama