Ing. et Ing. Jan Skopeček, Ph.D.

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.07.2021 13:55:00

Fit for 55? Grandiózní socialistický experiment

Fit for 55? Grandiózní socialistický experiment

Komentář na facebookovém profilu k politice Evropské unie.

 Timmermansův návrh Fit For 55 chce donutit automobilky, aby přestaly prodávat auta se spalovacími motory do roku 2035.

Vsadit všechno na elektromobilitu především znamená učinit z automobilu hračku pro majetné, jinak cenově nedostupnou pro miliony lidí. Nakonec to nemůže to dopadnout jinak, než dramatickým poklesem výroby aut a pádem této výkladní skříně evropského průmyslu.

Elektromobilita se má postupně rozvíjet a rozšiřovat. Pokud po ní lidé natolik touží, tak by určitě uspěla bez těchto zákazů, regulací a příkazů.

Klimatický plán EK je víc než cokoli jiného sociální experiment. Pro dnešní Brusel je individuální automobilová doprava, podobně jako letecká doprava, ideologický nepřítel.

Ostatně se stačí podívat, jak si počíná jejich předvoj ve vedení Prahy: budování dopravní infrastruktury stojí, zato se malují nesmyslné cyklopruhy, vyznačují se pro auta neprůjezdné oblasti, z parkovišť se dělají místa na sousedské klábosení s židličkami a stolečky a z kapsy řidiče se mají vytahovat další a další peníze za stále dražší parkovné a plánované mýto.

Evropská komise nám teď narýsovala v duchu nového klimaalarmistického náboženství grandiózní socialistický experiment. My, kteří máme zkušenost s budováním socialismu a máme ještě v živé paměti plány "poručíme větru, dešti," musíme předkládané návrhy naprosto rozhodně odmítnout. Nepovedou jinam než do nesvobody a do chudoby.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama