Ing. et Ing. Miloš Nový

  • TOP 09
  • Plzeňský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.01.2023 12:30:00

Liberální demokracie v ČR stála metr od propasti

Liberální demokracie v ČR stála metr od propasti

Komentář na facebookovém profilu k výsledku prezidentských voleb.

 Liberální demokracie v ČR stála metr od propasti. 

Vítězství Andreje Babiše v prezidentských volbách by dříve či později vedlo k předčasným parlamentním volbám, k ovládnutí Sněmovny a vytvoření Babišovy vlády, k ovládnutí České televize a rozhlasu atd. Jinými slovy ocitli bychom se v současném Maďarsku.

Před pár měsíci jsem byl hrdý na Fialovu vládu a českou veřejnost, jak skvěle společně zareagovaly na tragické události na Ukrajině. Dnes jsem hrdý na české voliče, kteří prokázali odolnost vůči bezbřehému a lacinému populismu nesoucímu se na vlně vyvolávání strachu. 

Věřím, že po třech prohraných volbách to populisté budou mít v ČR stále těžší a těžší. Současně mi dnešní vítězný den připomněl nadšení sametové revoluce a hrdost spojenou s prezidentem Václavem Havlem. Po dvaceti letech budu hrdý na českou veřejnost, na českou vládu, na českého prezidenta.

I přes dnešní vítězství si uvědomuji, že potřeba spojit rozdělenou společnost, o které hovořil Petr Pavel, je nanejvýš potřebná a nutná. Sám za sebe se budu snažit k tomu přispět, jak jen budu moci.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama