ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.01.2020 8:50:00

„Rudá žena“ ombudsmankou? To je pro mne nepřijatelná varianta

„Rudá žena“ ombudsmankou? To je pro mne nepřijatelná varianta

Komentář na facebookovém profilu ke zprávě, že vládní zmocněnkyně pro lidská práva a kandidátka na post ombudsmanky Helena Válková v období normalizace hájila legislativu sloužící k šikaně disidentů

Někdejší ministryně Helena Válková by ráda získala post veřejné ochránkyně práv. Nejen, že byla před revolucí členkou KSČ, navíc dle médií ve svých tehdejších textech popisovala nutnost „převýchovy“ odpůrců režimu. U jednoho z článků je navíc kromě jejího podpisu také jméno komunistického prokurátora, který poslal na smrt Miladu Horákovou.

Přesto, že už dnes o těchto skutečnostech ví z médií celá země, pro Válkovou to není důvod k okamžitému stažení kandidatury. Nevím, jaký je váš názor, ale pro mne je paní Válková „rudou ženou“, kterou nepovažuji za morálně bezúhonnou. Celkově považuji za nehorázné, aby osoby, propojené s komunistickým režimem, působily v podobných funkcích.

Mám v rodině (jako jistě mnoho z vás) přímé a velmi negativní zkušenosti s totalitním režimem a šikanou odpůrců režimu, proto je pro mne člověk typu paní Válkové jako ombudsman absolutně nepřijatelný a nedůvěryhodný. Věřím jen, že dostojí svému slovu a bude respektovat hlas veřejnosti.

Jaký je váš názor?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama