ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.02.2016 13:32:00

3 tisíce restaurací a 12 tisíc firem

3 tisíce restaurací a 12 tisíc firem

Elektronická evidence tržeb dopadne ve Zlínském kraji na více jak 15 tisíc podnikatelů.

Nejdříve si toto „kukátko finančního úřadu“ bude muset za své peníze nainstalovat 3 300 restaurací a hospod, o něco později přijde na pořad dne přibližně 12 tisíc maloobchodů a velkoobchodů v celém kraji.

Ti všichni dnes počítají nejen peníze, které zavedení registrační pokladny bude stát, ale také mnoho běžných administrativních starostí, které to malým živnostníkům z našeho kraje přinese. A nechoďme kolem horké kaše. Jediným důvodem zavedení EET byla totiž úchylka představitelů dnešní agrolevicové vlády, že všichni tito podnikatelé, které potkáváte v obchodech, nebo kteří vám o víkendu ve vaší oblíbené hospůdce čepují pivo, jsou zloději a podvodníci a podle ministerstva financí tak okrádají státní rozpočet minimálně o 10 miliard Kč ročně. Já jsem zcela opačného názoru, a protože jsem sám začínal jako živnostník, nikdy bych si nedovolil vyřknout takový kategorický ortel a podpořit zákon, který bude pouze jednou velkou státní šikanou a šmírovací metodou. Navíc podle mnoha odborníků naprosto neproveditelnou, obsahující řadu právně-technických i faktických chyb a podle všeho i prohlasovanou protiústavním způsobem. Moc bych si přál, abychom v Senátu dokázali pobrat i u koaličních senátorů poslední zbytky zdravého selského rozumu a vrátili tento zákon zpět poslancům jako normu, na které se horní komora senátu odmítá podílet.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama