ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.03.2019 10:44:00

Babiš hodlá ždímat živnostníky

Babiš hodlá ždímat živnostníky

Komentář na facebookovém profilu k připravované velké daňové reformě

 Udělejte si sami názor na to, jak to Andrej Babiš a jeho vláda skutečně myslí s podporou živnostníků. Jen připomenu to, co napsal Andrej Babiš 18. února 2019: „Rozhodně jsme na živnostníky nějak zapomněli. Teď jim prostě chceme ulevit, protože jsme se nejdříve zaměřili na lepší výběr daní. A já osobně se jim chci i omluvit, že nám to trvalo tak dlouho, že na podobná opatření museli živnostníci a malí podnikatelé čekat posledních 20 let.“

A jaká je realita? Podle připravované velké daňové reformy mají sice malí živnostníci získat výhodu paušální daně, o které mimo jiné společně s dalšími představiteli pravicové opozice mluvím již několik let, ale všichni ostatní živnostníci mají naopak zaplatit daleko vyšší odvody, než doposud. A pokud by jim vláda nezvedla přímo daně, tak je minimálně zatíží vyššími odvody na zdravotní pojištění.

  Znovu tak ožívá slavný výrok, který pronesl před lety odborový předák Josef Středula, který tvrdil, že živnostníci by měli mít nárok pouze na třetinu sádry, když zdánlivě platí menší zdravotní pojištění. Takže si to shrňme.

Andrej Babiš sice bude mluvit o pomoci živnostníkům, aby opět zalovil v jiné voličské skupině, ale ve skutečnosti je svými zákony připraví nejen o další svobodu a sváže jejich podnikání regulacemi a šmírováním, ale také ve skutečnosti navýší peníze, o které je každý rok připraví berní úředníci či zdravotní pojišťovny. Vždy platilo, že lež má krátké nohy. Uvidíme, jestli tomu tak bude i v tomto případě.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama