ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.12.2015 8:26:00

Čip pro každého?

Čip pro každého?

Když se s někým bavím o přehnané státní regulaci, často si dělám legraci z toho, že nám stát časem nainstaluje čip někam za ucho.

Ten zapípá pokaždé, když si dáte druhou skleničku vína, protože stát rozhodne, že každá další už škodí zdraví. A teď si čtu, že čipy by měly být povinnou součástí každého občanského průkazu, tedy dokladu, který bychom měli mít de facto stále u sebe. Rozhodně podporuji všechny snahy, které mají občanům zjednodušit jejich komunikaci s úředníky, a to pokud možno za využití všech moderních IT technologií. Dlouhé roky mají politici plná ústa témat o elektronizaci státní správy a před volbami slibují, že k podání všemožných formulářů bude každému občanovi stačit počítač s přístupem na internet. Ale skutek utek a místo toho pořád stojíme fronty na nejrůznějších úřadech a pořád dokola hlásíme ty samé údaje. A teď nám stát slibuje, že čip v občanském průkazu zavádí proto, aby nám usnadnil právě komunikaci s úřady. Nevím, proč, ale moc se mi to nezdá … Mám pocit, že hlavní důvod může spočívat opět v apetitu státu na větší šmírování svých občanů. Jak to vidíte vy? Bude vám vadit čip ve vaší peněžence?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama