ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.08.2020 14:22:00

EU nemá co omezovat legální vlastnictví a používání zbraní

EU nemá co omezovat legální vlastnictví a používání zbraní

Komentář na facebookovém profilu k právu na ochranu života i se zbraní v ruce

 Říkám to stále dokola. Evropská unie nám nemá co omezovat možnosti, jak legálně vlastnit a používat zbraň. Proto jsem rád, že jsme již dříve v Senátu schválili novelu ústavního zákona, díky které má být právo na ochranu života i se zbraní v ruce zakotveno v Listině základních práv a svobod. Myslím si, že je to hodně důležitý zákon, a jsem rád, že se k němu nakonec přiklonila také česká vláda.

Teď zákon čeká náročná cesta mezi poslance. I proto jsem se v těchto dnech rád setkal s Pavlem Černým a Karlou Cizovou, kteří zastupují LIGA LIBE - Petice proti nesmyslným zákazům legálních obranných prostředků a kteří již mnoho let vytrvale bojují proti nesmyslným zákazům legálních obranných prostředků.

Shodli jsme se v tom, že společnými silami uděláme vše k tomu, aby tento zákon neztroskotal na neodvážnosti některých politiků jasně se postavit za správnou věc.

Ústavní zákon čeká v Poslanecké sněmovně dlouhé kolečko přes všechna tři čtení. A teprve poté doputuje znovu k nám do Senátu. Pokud vše půjde hladce, bude to ještě na konci letošního roku.

Věřím, že se i v novém složení Senátu po podzimních volbách najde v horní komoře parlamentu dostatečný počet senátorů, kteří se zastanou možnosti bránit sebe i rodinu se zbraní, a současně budou vzdorovat snaze házet klacky pod nohy také např. myslivcům apod.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama