ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.06.2020 21:24:00

EU zase perlí. Dostala nápad - zavést novou daň

EU zase perlí. Dostala nápad - zavést novou daň

Komentář na facebookovém profilu k nápadu Evropské unie

EU ZASE PERLÍ. DOSTALA NÁPAD - ZAVÉST NOVOU DAŇ. NEZDANÍME NAKONEC I VZDUCH A "PRDY"?

Ušlechtilou myšlenkou je snaha o pomoc členským zemím (což by se od ní snad logicky očekávalo) – jenže kde na to vzít? EU potřebuje cca 750 miliard Eur. A ty nemá. Řešení se nabízí samo. Zavést novou daň.

Podle evropského komisaře pro rozpočet by tato daň mohla mít podobu daně z nerecyklovaných plastů, z prodeje emisních povolenek, nebo také ze zdanění velkých internetových firem. Prý by tyto nepřímé daně obyvatele nezatížily. Věří tomu někdo?

Nedivím se, že je EU v prosazování záměru skeptická. Upřímně bych se divil, kdyby na tento krok všechny členské státy souhlasně kývly. Co třeba snížit počet naprosto zbytečných bruselských úředníků, případně jim alespoň snížit platy? To by bylo peněz navíc… Opravdu nepředpokládám, že jsou tito lidé plně vytíženi.

Navíc často namísto zásadních záležitostí řeší nesmysly, které komplikují život jednotlivým zemím. A pokud už úředníci o něčem rozhodují, je to od stolu, a podle mne bez detailních znalostí dané problematiky s ohledem na individualitu jednotlivých zemí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama