ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.05.2019 21:37:02

Jde vidět, že se do Senátu v poslední době vrací zdravý selský rozum

Jde vidět, že se do Senátu v poslední době vrací zdravý selský rozum

Stát nemá regulovat otevírací dobu obchodů. To je jasný vzkaz, který vyslali senátoři na začátku května zpět do Poslanecké sněmovny.

Většina senátorů totiž svým hlasováním podpořila pozměňovací návrh senátního hospodářského výboru, kterým se ruší regulace prodejní doby u velkých obchodů.

Zákon se tak opět vrací na stůl poslancům, kteří o přímočarém návrhu senátorů rozhodnou ještě do letních prázdnin.

„Proč má stát diktovat lidem, jakým způsobem mají trávit svůj volný čas? Proč má stát zakazovat svým občanům, aby si v době státních svátků mohli v klidu nakoupit a prodejcům naopak, kdy smí a kdy nesmí mít otevřeno? A proč stát vytváří neuvěřitelný chaos, kdy pouze u některých státních svátků zakazuje podnikatelům otevřít své obchody? Ukázkovým příkladem je právě květen, kdy na 1. máj obchody zůstaly otevřeny, ale 8. května naopak musí všechny větší obchody povinně zavřít,“ uvádí senátor Ivo Valenta a pokračuje: „Od začátku říkám, že regulovat prodejní dobu obchodů je neadekvátním zásahem státu do svobody podnikání, ale také do svobody každého z nás. Kdyby lidé nechtěli o státních svátcích nakupovat, tak by podnikatelé otevřeno neměli. Ale takto se stát snaží své občany pomocí regulací vychovávat a moralizovat.“

Podle senátora je navíc regulace nesmyslná již z toho důvodu, že spousta dalších profesí ve svátky běžně funguje – ať už se jedná o zdravotnický personál, hasiče, policisty, ale také například dopravce, taxikáře nebo v neposlední řadě energetiky.

„Budeme snad časem zakazovat práci i těmto lidem? Stávající situaci pokládám jednoznačně za špatnou a jsem rád, že spolu se mnou i většina horní komory Parlamentu. Jde vidět, že se do Senátu v poslední době vrací zdravý selský rozum. Doufám, že stejně moudří budou také poslanci a definitivně zruší tento zákon,“ uzavřel Valenta.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama