ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.08.2020 16:41:00

Je nejvyšší čas na zodpovědnost

Je nejvyšší čas na zodpovědnost

Komentář na facebookovém profilu k řízení státu a veřejných financí

 Říkám to celou dobu. Když už vláda nechce nebo nemůže vyhlásit úplné daňové prázdniny, je správné zrušit alespoň některé, jako např. daň z nabytí nemovitostí, a snížit ostatní, právě jako např. zrušení superhrubé mzdy, díky čemuž klesnou daně všem zaměstnancům.

Na druhou stranu se divím rozpočtové nezodpovědnosti naší vlády. Nejdříve rozházela peníze na všechny strany, pak vytvořila gigantický rozpočtový schodek 500 miliard a teprve teď snižuje daně, což bez dalších úspor na straně provozu státu vytvořil další velký deficit. A to se obávám, že skutečné problémy veřejné rozpočty teprve čekají, protože teprve teď dolehnou dopady koronaviru ve své plné síle na firmy i zaměstnanost.

Podle mne je nejvyšší čas přestat řešit vládní politiku přes počet potenciálních voličů, ale soustředit se na zodpovědné řízení státu a především veřejných financí. Vždyť přesně tak v dnešní době postupují podnikatelé i většina domácností. Tak proč má být stát výjimka?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama