ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.06.2020 11:49:00

Jsem chlap a mám rád ženy. Kdo to má jinak, to je jen jeho věc

Jsem chlap a mám rád ženy. Kdo to má jinak, to je jen jeho věc

Komentář na facebookovém profilu k požadavku OSN na upuštění od genderově zabarveného slovníku

 Tak tohle je vážně mazec! OSN vyzývá k tomu, abychom upustili od genderově zabarveného slovníku. Máme se prý vyjadřovat korektně – a tak bychom měli jednou pro vždy zapomenout na manžele, manželky a podobně. Prý to chce použít univerzální pojem.

Jenže čeština takový univerzální pojem nemá. Výrazy doporučované OSN – tedy např. druh, přítel či partner sice mohou být v některých jazycích neutrální, u nás ale nikoliv – jsou totiž rodu mužského.

Tak co teď s námi? Budeme jen bezpohlavní lidé, kteří žijí s jiným člověkem? Nevím, jak vy, ale já se za to, že jsem muž, nestydím. Stejně tak nechápu, proč bych se měl vyhýbat sdělení, že mám manželku, případně proč bych měl nechat ostatní hádat, jaké pohlaví že to se mnou sdílí ložnici...

Jsem chlap a mám rád ženy. Kdo to má jinak, to je jen jeho věc. A jen jeho věc je, zda se s tím tají či chlubí. Máme právo na soukromý život. Máme také právo na svůj názor. Nikdo ale nemá právo nám vnucovat či podsouvat podobné nesmysly. Výzva ze strany OSN je krajně nevhodná a za hranou.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama