ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.03.2019 12:13:00

Každý systém jde obejít a tento nebude výjimkou

Každý systém jde obejít a tento nebude výjimkou

Komentář na facebookovém profilu k nové povinné výbavě vozů

 Za tři roky by měla mít nově vyrobená auta dle dalšího nařízení EU novou výbavu. Přibude v ní mimo jiné například automatický omezovač rychlosti, a také příprava pro kontrolu přítomnosti alkoholu v dechu řidiče. Vím, že za spoustu nehod může kromě nepozornosti a dalších faktorů třeba právě nepřiměřená rychlost. Na druhou stranu ale EU chce, aby nově naprogramovaný systém v budoucnu řidiči překročit rychlost nikdy nedovolil a nešel deaktivovat.

Tohle se ale přece může stát velmi nebezpečnou záležitostí! Vždyť snad každý řidič zná situaci, kdy musel nejen nečekaně prudce zabrzdit, ale také například dočasně zrychlit, aby se vyhnul nějaké kolizi. Kromě toho jedněmi z nejnebezpečnějších řidičů jsou mladí lidé, kteří si nová auta stejně pořizovat nebudou, tudíž se právě na ně žádné omezení vztahovat nebude.

Postupem času by už s takovou auta mohla být napojena přímo na nějakou centrálu, kam budou posílat data o vaší rychlosti, místu parkování, osobách, které jsou zde s vámi i o tom, co senzor zjistí z vašeho dechu. A tento systém omezování se mi vážně nelíbí. Copak jsme nesvéprávní?

Copak není možné nastavit efektivní systém kontrol tak, aby nezodpovědní a nebezpeční řidiči byli exemplárně potrestáni tak, aby věděli, že se jim porušovat pravidla jednoduše nevyplatí? Každý systém jde obejít a tento nebude výjimkou. Ve finále tedy nevyřeší nic – jen se jistě promítne do daleko vyšší ceny za pořízení nového vozu a lidé tak dál budou nakupovat staré vraky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama