ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.05.2016 13:44:00

Kde se jenom slibuje? Nejméně se udělalo ve Zlínském kraji

Kde se jenom slibuje? Nejméně se udělalo ve Zlínském kraji

Deník MF DNES porovnal kraje podle toho, jak jejich vedení plní své předvolební sliby. A jak dopadl ten náš? S přehledem poslední místo.

 Zatímco vítězný Plzeňský nasbíral 88 bodů, Zlínský jen 33. Deník do hodnocení zahrnul například i transparentnost úřadů, stav silnic, počty chybějících lékařů či množství živnostníků.

To, že je Zlínský kraj na chvostu, není nic nového. Pravidelně se objevuje na spodních příčkách v souvislosti s nízkými výdělky. Alarmující je i vysoký počet odmítnutých žádosti na umístění do domovů pro seniory či nejvyšší průměrný věk jeho obyvatel. „Zlínský kraj má objektivní potíže vyplývající z jeho polohy v pohraničí. To vědí všichni. O to efektivněji musí krajská vláda nakládat s veřejnými prostředky, o to více musí vytvořit férové a kreativní prostředí pro ty, kteří chtějí potřeby obyvatel kraje řešit,“ říká Tomáš Pajonk z koalice Svobodní a Soukromníci.

„Když něco nefunguje, musí se to změnit. V případě našeho kraje to ale musí být změna pořádná. Tady nejde o to, aby se zase mezi sebou na chvíli prohodily tradiční strany. Do krajské politiky prostě musí přijít nové tváře, které jsou věrohodnou šancí na změnu. Jsem přesvědčen, že Svobodní a Soukromníci tu šanci nabízejí,“ říká slovácký senátor a podnikatel Ivo Valenta, který se na společné kandidátce pravděpodobně také objeví.

Koalice Svobodní a Soukromníci jsou zcela novým subjektem. Na kandidátce se objeví lidé se zkušenostmi z mnoha oborů a ze všech koutů kraje. Koalici, jejíž vizí je štíhlý kraj vystupující jako partner obcí a jejich obyvatel, by podle posledních výzkumů volilo 9,2 procenta lidí. „O čísla ani tak nejde. Co nás těší daleko více, je růst preferenci, což je jasný signál, že volit Svobodné a Soukromníky má smysl,“ říká jeden z koaličních kandidátů, manažer a folklorista Michal Dvouletý.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama