ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.10.2019 12:17:00

Kdo nezíská azyl, musí pryč

Kdo nezíská azyl, musí pryč

Komentář na facebookovém profilu k návrhu tzv. strpění v azylové politice

 Zcela odmítám jakékoliv úvahy, že by i Česká republika měla do své legislativy zakomponovat tzv. institut strpění cizince. Je naprosto nemyslitelné, abychom lidem ze třetích zemí, kteří u nás nezískají azyl, automaticky přiznali práva uprchlíka, a nemohli je tedy poslat za hranice České republiky. Naopak jsem přesvědčen, že bychom měli český azylový zákon ještě více zpřísnit, například po vzoru Austrálie, která si velmi důsledně hlídá svou azylovou politiku.

Proto jsem se již před časem domluvil s kolegy senátory ze senátorského klubu ODS, že zadám zpracování novely azylového zákona, která však půjde zcela opačným směrem, než kterým se vydalo „hujerské“ ministerstvo vnitra. Základem této úpravy by měl být jednoduchý a naprosto srozumitelný princip. Lidé, kterým nebude udělen azyl, musí bezpodmínečně opustit území naši země. A policie musí na toto vyhoštění dohlédnout, ne pouze spoléhat na to, že cizinec dobrovolně uposlechne a podřídí se správnímu vyhoštění.

Jsem přesvědčen, že azylové podmínky jsou natolik férové, že ten, kdo skutečně má mít právo na azyl v ČR, získá jej. Všichni ostatní, tedy nelegální migranti, prostě musí pryč. A jakékoliv změkčování tohoto principu je pouze a jen napomáháním k novodobé okupaci naši země!

Více k tématu se dočtete ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama