ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.02.2018 13:28:00

Koncepce nemocnic musí stát na odborném základě a na potřebách pacientů

Koncepce nemocnic musí stát na odborném základě a na potřebách pacientů

Nechceme dovolit hejtmanu Jiřímu Čunkovi, aby bez seriózní diskuse se zastupiteli, veřejností a především odbornými autoritami dělal nevratné změny v krajských nemocnicích.

 Proto jsme ho už minule usnesením zastupitelstva přinutili, aby předložil jasnou koncepci rozvoje krajských nemocnic. No dnes jsme se jí konečně dočkali, přesně minutu před zahájením krajského zastupitelstva.

Tato „koncepce“ má 23 stran a při prvním pohledu na její obsah jde podle mého soudu jen o velmi stručné manažerské shrnutí, které navíc popisuje výhody a nevýhody různých variant, ale nemá žádný návrh, doporučení, ekonomickou analýzu, natož alespoň základní odbornou oponenturu. Nechci být zlý, ale kdyby mi moji spolupracovníci ve firmě předkládali takové koncepční materiály, tak bych jim takový materiál omlátil o hlavu. Proto jsem navrhl, abych tato koncepce byla zařazena na příští zasedání zastupitelstva a aby byla projednána také na speciálním semináři, kde se k ní budou moci vyjádřit jak zastupitelé, tak odborníci.

Překvapilo mne, že hejtman Čunek a někteří jeho kolegové hlasovali proti zařazení koncepce na další zasedání zastupitelstva, přestože pan hejtman avizoval, že chce vlastně docílit stejného výsledku. Odmítli také oponentní posudek i další návrhy opozice. Jediné, co nám prošlo, bylo to, že jsme přinutili Radu Zlínského kraje, aby uspořádala ještě před dalším zasedáním krajského zastupitelstva odborný seminář k projednání předložené koncepce rozvoje krajských nemocnic za účasti zastupitelů i odborných autorit z oblasti zdravotnictví.

Jsem rád, že se nám tímto podařilo otevřít širší debatu nad tím, kam má krajské zdravotnictví směřovat. Budoucnost nemocnic nesmí být zahalena tajnostmi a spekulacemi. Tomu snad uděláme jasnou přítrž.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama