ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.07.2020 11:30:00

Matematika prý podněcuje rasovou nenávist

Matematika prý podněcuje rasovou nenávist

Komentář na facebookovém profilu k boji proti rasové diskriminaci

 Patříte k těm, kteří mají matematické vlohy a dokonce se tomuto oboru například chtějí profesně věnovat? Pak zbystřete pozornost… Matematika totiž podněcuje k rasové nenávisti.

Přijde vám to stejně nesmyslné, jako mně? Pak si přečtěte sice starší, přesto však velmi zajímavý článek (ZDE), který má větší váhu a pozornost v dnešních dnech, kdy svět šílí v rámci boje proti rasové diskriminaci.

Podle jisté profesorky matematiky je tato disciplína doménou bílých. Co z toho tedy podle ní plyne? To, že se menšiny mohou cítit méněcenné. Navíc se v matematických plánech na školách vyskytují pojmy jako Pythagorova věta apod., což prý vyvolává dojem, že matematika byla vyvinuta Evropany – a to je také špatně.

Paní profesorka si prý může říkat, co chce, má totiž prý akademickou svobodu, a tak se nad jejím vyjádřením nikdo nepozastavil. A není čemu se divit – vždyť je to teprve pár dnů, co byla jiná profesorka povýšena za svůj výrok „na životě bílých nezáleží“, a naopak děkanka, která napsala emailem, že nezáleží jen na životě černošských obyvatel, ale na každém životě, byla za tak nebetyčnou drzost vyhozena.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama