ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.05.2020 20:57:00

Nebezpečná spirála se roztáčí

Nebezpečná spirála se roztáčí

Komentář na facebookovém profilu k nebezpečí druhotné platební neschopnosti

 Druhotná platební neschopnost může mít ještě horší následky pro celou českou ekonomiku než samotná vládní nařízení, související s pandemií COVID-19.

Říkám to celou dobu a přesvědčuji vládní představitele, že státní pomoc musí být co nejrychlejší. Nejde totiž jen o firmy, které ze dne na den zůstaly bez příjmů. Postupem času se tento výpadek tržeb promítne v celém dovavatelsko–odběratelském řetězci. Způsobí ještě větší problémy, a to u daleko většího počtu firem.

Právě v tomto případě platí, že kdo rychle dává, dvakrát dává. Bohužel se to o krocích české vlády říci v tuto chvíli nedá. Navíc byrokratický šiml vše opět komplikuje.

Termíny reálné pomoci se vzdalují, faktury se neplatí a spirála druhotné platební neschopnosti se rychle roztáčí. Je škoda, že vláda neslyší na návrhy, směřující k daňovým prázdninám a snižování DPH alespoň u nejvíce zasaženích oborů.

Právě takové kroky by byly schopny zajistit to, že ve firmách zůstane maximální množství volných finančních prostředků, které tak pomohou k opětovnému restartu podnikání, úhradě dlužných faktur a výplatě mezd zaměstnancům.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama