ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.09.2019 13:13:48

OTEVŘENÝ DOPIS HEJTMANOVI ZLÍNSKÉHO KRAJE

OTEVŘENÝ DOPIS HEJTMANOVI ZLÍNSKÉHO KRAJE

Uherské Hradiště, 8. 9. 2019

Pane Čunku,

Vaše reakce na můj dopis mne opět nepřekvapila. Je Vám totiž vlastní, že před názory a věcnými otázkami, na které lidé očekávají věcnou a konstruktivní odpověď, vždy zbaběle utíkáte do sféry lží a vyhýbání se tématům, případně odbočujete k tématům jiným, abyste tím zakryl svou vlastní neschopnost.

Ve vytváření snůšky nesmyslů a lží jste však jaksi zapomněl zveřejnit můj dopis, na který reagujete, a o jehož zveřejnění jsem Vás žádal. Čím to je? Neplatí snad v rámci elektronického portálu Zlínského kraje rovnost přístupu? Zakázal jste zveřejnění mého textu na webu Zlínského kraje? A jak je vůbec možné, že jste se stal samozvaným „vrchním editorem“ webových stránek Zlínského kraje? Copak je to Vaše soukromá platforma, kterou si Vy sám hradíte? Nevšiml jsem si totiž, že by byl Váš text označen jako placená reklama. Proč tedy nebyl zveřejněn můj dopis ze dne 14. 8. 2019, na který navíc ve svém lživém blábolu odkazujete? Nehodí se Vám snad, aby jej veřejnost četla? Proč je nucena číst jen Vaše bludy? Opakovaně požaduji jeho zveřejnění, včetně této mé reakce. Web Zlínského kraje totiž není pouze hlásnou troubou Vašich zbabělých útoků a lží. Veřejnost musí mít právo znát i jiné názory, než jsou ty Vaše.

Váš dopis překročil meze hned ve třech oblastech. Předně jste arogantním lhářem a neskutečným manipulátorem s veřejným míněním.  V mých očích jste se obsahem Vašeho dopisu stal směšnou postavou v rovině lidské a egoistickým diktátorem v rovině politické. Především jste však překročil všechny hranice v rovině zákonné. Váš text proto předávám svým právníkům, kteří podniknou další kroky. Tímto se hodlám hrubě ohradit proti lžím, urážkám a vykonstruovaným báchorkám ohledně našeho společného letu z Prahy, které ve svém textu uvádíte. Tuto variantu jsem Vám nabídl čistě z důvodu úspory času, což velice dobře víte. Vy jste ji měl možnost přijmout, nebo odmítnout. Rozhodl jste se pro první variantu. Nyní se po dvou letech dozvídáme, že vše bylo údajně jinak? Jak si vůbec můžete dovolit vymýšlet nestoudné lži?! Za svá pomlouvačná tvrzení se budete zodpovídat.

Také bych se mohl dlouze rozepsat na téma Vaší „čistoty“, mediálních kauz a policejních šetření. Čelil jste přece obvinění, že jste jako vsetínský starosta převzal v roce 2002 půlmiliónový úplatek v souvislosti s privatizací městských bytů.

Byť Vaše stíhání nakonec státní zástupce zastavil, mnoho lidí má na celou věc odlišný názor. Existují navíc prý dokumenty, kterými se policie v této kauze nezabývala, protože se k ní nedostaly, a které by mohly výsledek šetření obrátit. Musel jste se také omluvit a zaplatit odškodné za poškození pověsti své někdejší asistentce, když jste se vůbec neštítil zveřejnit její soukromou korespondenci.  Také Vaše zakamuflované autonehody se služebním vozy Zlínského kraje neušly pozornosti veřejnosti. Psal jste však, že jste na svou minulost hrdý. Proč ne? Každý to máme nastaveno jinak.

Já před problémy hlavu do písku na rozdíl od Vás neschovávám. Odkazujete na někdejší fotbalovou aféru – lidé ze Slovácka, fotbaloví fanoušci i hráči dobře vědí, jak vše bylo, a to je pro mne klíčové. Vaše nenávistné pomluvy na tom nic nezmění.  Nedovolím Vám však, abyste beztrestně špinil mé jméno vymyšlenými osobními urážkami.

Vím, že férovost a čestnost nejsou Vaše priority. Jste v očích mnoha lidí arogantním a sebestředným člověkem, pro kterého vůbec není důležitý prospěch veřejnosti. Za nejdůležitější slovo považujete „JÁ“. Jako představitel Zlínského kraje ale musíte znát také další výrazy, jako například: „my, vy, oni“. A ty jsou mi, jak jistě víte, velmi blízké. Dobře víte, že ze svých nadačních fondů podporuji občanské spolky více než dvacet let a na rozdíl od Vás také veškeré své politické příjmy věnuji na rozvoj studentských aktivit.

Jsem přesvědčen o tom, že člověk Vašeho typu, se zavrženíhodným charakterem a evidentní neschopností, nemá v čele kraje co dělat. Je mi však jasné, že sebestředný egoista jako Vy se v něm bude držet zuby nehty za všech okolností. Bohužel na to však bude doplácet celý region. Znovu Vás proto vyzývám - odstupte z funkce hejtmana. Nedělejte další ostudu našemu kraji a nepáchejte škody, které budou muset Vaši nástupci dlouze a draze napravovat.

Tímto ukončuji vzájemnou korespondenci s tím, že další kroky již, jak jsem napsal výše, budou pokračovat v rovině právní.


Ivo Valenta

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama