ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.02.2019 9:52:00

Pojišťovna by nechala dítě oslepnout?

Pojišťovna by nechala dítě oslepnout?

Dva pacienti, stejná diagnóza. Jednomu pojišťovna léčbu proplatí, druhému nikoliv.

 Soudy naštěstí ve sporných případech rozhodují ve prospěch pacientů. Navíc jsou rozdíly i mezi jednotlivými pojišťovnami – jedna léčbu uhradí, druhá ne. A je opravdu velmi tristní, že se rukojmími systému stávají i děti. Jak je možné, že pojišťovna zamítla proplatit dítěti operaci, která byla jedinou šancí, jak ho uchránit od slepoty?

A podobných případů je spousta! Lékaři doporučí operaci a pojišťovna ji neproplatí. Kde to jsme? Zařazovat výkony do seznamu výkonů by mělo ministerstvo zdravotnictví. Dokdy ještě budeme čekat na to, abychom měli za peníze, které každý měsíc odvádíme v rámci zdravotního pojištění, také adekvátní péči?

Systém úhrad zdravotní péče není spravedlivý ani v nejmenším! Proto se budu i nadále a ze všech sil bít za to, aby se to podařilo změnit. Klišé, které zaznívá v reportáži ze strany zástupce VZP „vždy je možné něco zlepšit a my na tom intenzívně pracujeme“, je opravdu nic neříkající a zřejmě by mělo kritikům zavřít ústa. T

o se ale nestane, dokud nedojde ke skutečné změně, to mohu slíbit. Pacient, který potřebuje léčbu okamžitě, přece nemůže čekat na to, zda vyhraje soud či nikoliv!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama