ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.07.2019 8:37:00

Pořád u nás vládnou velcí „kolchozníci“

Pořád u nás vládnou velcí „kolchozníci“

Komentář na facebookovém profilu k péči o krajinu a zemědělství

 Vzpomínám si, jak jsem jako malý kluk chytal žížaly a házel je za trička spolužačkám. A že jich po dešti na zemi bylo… Dnes? Žížalu téměř nevidíte, jak je rok dlouhý! Správná jsou proto varování ekologů, kteří upozorňují na to, že žížaly jsou nezastupitelnou součástí biodiverzity krajiny, a že půda bez žížal se brzy stane bez ohledu na chemické hnojení betonem, ve které se už nebude dařit ani tolik diskutované řepce.

A na vině opět je, že jsme ani za posledních třicet let zásadně nezměnili kurz v péči o krajinu a ve způsobu zemědělství. Pořád u nás vládnou velcí „kolchozníci“, pole tvoří velké lány, v pěstování řepky jsme na tom nejhůř v celé Evropě. A vláda mlčí, případně vymýšlí umělé komise, kampaně a štědré dotace. Ale aby změnila způsob péče o půdu, to nikoho z ministrů nenapadne.

A vlastně co se divím, to by pak šel takový ministr proti svému premiérovi, a to nepůjde. A tak jsme stále v začarovaném kruhu, z něhož s touto vládou nikdy nevystoupíme.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama