ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.05.2019 15:34:00

Proč nás stát vychovává, jako bychom byli nesvéprávní?

Proč nás stát vychovává, jako bychom byli nesvéprávní?

Komentář na facebookovém profilu k zákazu prodeje o svátcích

 Ve stávajícím týdnu jsme měli státní svátek, v nadcházejícím bude také. Málokdo však předem věděl, ve kterém z těchto dvou dnů budou obchody uzavřené a ve kterém naopak budou moci lidé nakupovat, a především proč je rozhodnutí právě takové. Stát nemá regulovat otevírací dobu obchodů. Na tom se většinově shodli i senátoři a pevně věřím, že stejný rozum ukáží i poslanci, až budou o návrhu senátorů rozhodovat.

Proč má stát diktovat lidem, jakým způsobem mají trávit svůj volný čas - tedy zda si mohou nakoupit, nebo ne? Proč má diktovat podnikatelům, zda smějí či nesmějí mít své provozovny otevřeny? Proč nás neustále vychovává, jako bychom byli nesvéprávní? Vždyť spousta dalších profesí ve svátky běžně funguje – ať už se jedná o zdravotnický personál, hasiče, policisty, ale také například dopravce, taxikáře nebo v neposlední řadě energetiky. Nebo snad i jim ve svátky zakážeme chodit do práce?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama