ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.05.2020 22:38:00

Samozřejmě vítám jakoukoli podporu sportu

Samozřejmě vítám jakoukoli podporu sportu

Projev na 22. schůzi Senátu ČR ze dne 13. května k návrhu zákona o některých opatřeních ke zmírnění dopadů epidemie koronaviru označovaného jako SARS-CoV-2 v oblasti sportu

Děkuji za slovo. Pane předsedo, pane ministře, dámy a pánové, ještě jednou. Samozřejmě vítám jakoukoli podporu sportu a to dlouhodobě, protože sám jsem velkým sponzorem různých soutěží anebo dětských sportů, a to prostředí vnímám velmi pozorně. Jsem rád, že je tady takový program, byť jsem vždycky byl zastáncem spíš samostatného ministerstva sportu, nicméně to tady nechci teď předkládat. Měl bych pár otázek na pana ministra, já také bych byl rád, pane ministře, jestli mohu, také bych měl pár nějakých otázek, ano? Tady už padly řekněme některé dotazy a některé připomínky z podvýboru pro sport, jenom bych možná konkretizoval. Jak přesné programy budou vypsány a kdo bude oprávněným žadatelem, pokud už to víme anebo kdy bychom se to mohli dozvědět, kdy budou programy vypsány, jaká bude lhůta na předložení žádostí a kdy je možné reálně počítat, že peníze připutují sportovcům? S jakou výší finanční pomoci je možné počítat, jestli je to ta miliarda nebo jestli to bude méně, více a jestli zvládne vůbec Národní sportovní agentura jednoduchým způsobem administrovat tak velké množství žádostí a dotací? A možná ještě na závěr. Pan Hnilička avizoval, že v rámci záchranného programu se bude podporovat pouze sportovní organizace, které provozují sportoviště, vyloučené že budou s.r.o. a sportoviště městem provozované. Chtěl bych se přimluvit, aby zvlášť a hlavně ty městské nebyly opomenuty, protože tam je myslím velká péče městských sportovišť, i když vezmu i Hradiště atd., je to vlastněné městem, aby se nezapomnělo i tam nasměřovat finance. Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama