ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.09.2017 9:50:06

Sedí na lukrativních místech, ale jen bučí a hází klacky pod nohy

Sedí na lukrativních místech, ale jen bučí a hází klacky pod nohy

Senátor Ivo Valenta o malosti a bezvýznamnosti některých komunálních politiků nejen v souvislosti s Parkem Rochus

I u nás na Slovácku máme naštěstí politiky, kteří se dívají dopředu a chtějí investovat do budoucnosti, kteří si váží kulturních kořenů našeho regionu a chtějí je nejen uchovat, ale také rozvinout pro další generace. Ale pak jsou zde i hnidopiši, kteří jen plácají nesmysly a neustále něco kritizují, ale žádný reálný výsledek práce za nimi vidět nejde. Ustavičně jen naříkají a hledají sebemenší příležitost k tomu, jak na sebe upozornit jinak prázdnou kritikou takřka čehokoliv.

A poslední diskuse kolem Parku Rochus je toho typickou ukázkou. Stejně, jako jsme před 15 lety přišli s myšlenkou Slováckých slavností vína a otevřených památek, společně s uherskohradišťskou radnicí jsme iniciovali také vznik Parku Rochus, jakožto přírodního a historického areálu, který promění bývalé vojenské cvičiště v živý slovácký skanzen. A dodnes jsem na tento záměr hrdý, protože tak, jako moji předkové, kteří zakládali rožnovský skanzen, jsem i já mohl být u zrodu muzea v přírodě, které bude dalším generacím ukazovat, jak žili naši předkové na Slovácku.  

Vůbec ale nechápu, proč v okamžiku, kdy Park Rochus už stojí a láká čím dál tím více návštěvníků, nejsme schopni všichni táhnout za jeden provaz a každý svým dílem pomáhat posouvat tento dlouhodobý a významný projekt krůček po krůčku dál. Proč má někdo pořád snahu říkat, že je všechno k ničemu a že jde o zbytečně utracené peníze? Proč raději nevyužijeme tento ohromný potenciál k tomu, aby mělo Uherské Hradiště místo, kterým se bude moci chlubit po celém světě, které přiláká turisty a s nimi i ekonomické benefity pro místní občany a radnici?

Pan poslanec a hradišťský zastupitel Antonín Seďa byl, je a bohužel i zůstává příkladem malosti a přízemnosti bezvýznamných komunálních politiků. Dlouhé roky sedí na lukrativních místech v poslaneckých lavicích, ze kterých mohl nesčetněkrát zásadním způsobem pomoci městu a jeho záměrům. Místo toho pouze mlátí prázdnou slámu a pořád dokola kritizuje tam Park Rochus, tam aquapark, tam jiné projekty města. K čemu jsou takoví politici občanům města? Vzpomínám si, že už za mých dětských let byl v takřka v každé třídě nějaký ustavičný bonzáček, který smysl svého dospívání viděl v tom, že bude žalovat na své spolužáky a vytvářet dojem, že každý, kdo něco dělá, je průšvihář a zaslouží si trest. A tajně doufal, že se tím zalíbí u soudružky učitelky. Jenže život ukázal, že vítězí ti, kteří skutečně něco dokáží, ne ti, kteří jen druhým hází klacky pod nohy.

Ivo Valenta
slovácký senátor



Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama