ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.10.2017 8:36:39

Senátor Valenta: V parlamentu potřebuji parťáky

Senátor Valenta: V parlamentu potřebuji parťáky

Věřím, že lidé přijdou k volbám a budou volit stejně jako já

Říjnové parlamentní volby doslova klepou na dveře. O vstup do Poslanecké sněmovny se uchází celkem 31 politických stran a hnutí, v rámci kterých usiluje o post poslance několik tisíc kandidátů.
Mezi nimi jsou i kandidáti Strany soukromníků ČR, která v letošních klíčových volbách spojila síly s Občanskou demokratickou stranou. Podle představitelů obou stran proto, aby zbytečně netříštily síly na pravici a společně nabídly voličům alternativu před hrozbou vlády populistů a komunistů. I ve Zlínském kraji se tak na kandidátce občanských demokratů objevily nové tváře. Na třetí místo vyslali Soukromníci energickou starostku Komně Janu Křižkovou, která kandiduje s osobní podporou slováckého senátora Ivo Valenty. „Šel jsem do Senátu, abych i touto cestou pomohl našemu regionu. Sám však dosáhnu jen některých věcí. Proto je třeba, abych měl v parlamentu další schopné parťáky, se kterými společně zastavíme bujení byrokracie a vrátíme do rozhodování státu zdravý selský rozum,“ vysvětluje Ivo Valenta důvody, které jej vedly k podpoře Soukromníků v letošních parlamentních volbách.

Sice letos nekandidujete, ale přesto jste na mnoha billboardech po celém kraji. Proč jste se rozhodl takto zapojit do předvolební kampaně?
Ten příběh je pořád stejný. Stále se cítím být povinován odkazu mého otce, který stál u zrodu Strany soukromníků. Za tuto stranu jsem i já kandidoval do Senátu a od té doby ji intenzivně podporuji, protože jsem přesvědčený, že je třeba, aby na politické scéně měla možnost působit strana, která bude důslednou politickou sebeobranou pro všechny aktivní a pracovité lidi, především pak pro malé živnostníky, jejich rodiny a zaměstnance. Na ně se totiž vládní strany v posledních letech úplně vykašlaly, každým zákonem jim jen komplikují život a pošlapávají jejich poctivou práci, na které v mnoha ohledech stojí ekonomika naší země. A ze stejného důvodu jsem se rozhodl, že pomohu také Soukromníkům ve Zlínském kraji.

Vaše kampaň přímo míří na podporu starostky Jany Křižkové. Mají to voliči chápat tak, že je právě ona „váš kůň“ v parlamentních volbách?
S Janou Křižkovou se znám několik let. Znám její práci, názory i rázný postoj v rámci boje proti byrokracii nebo za řešení problémů, které denně trápí občany byť sebemenší obce v našem regionu. Spojují nás tedy nejen stejné názory, tah na branku a neústupná tvrdohlavost, ale také třeba to, že jsme společně stáli u zrodu Akademie samospráv, kterou jsme představili právě v Komni, rodišti učitele národů Jana Amose Komenského. Takže ano, jsem přesvědčený o tom, že Jana Křižková je výborným kandidátem Soukromníků v letošních parlamentních volbách a určitě bych si přál, aby se společně s dalšími stala poslankyní za náš kraj. Rozhodně bych měl pak v parlamentu dalšího parťáka, který by společně se mnou mohl prosazovat odklon od byrokracií prolezlého a nenasytného státu, ale také hájit zájmy obyvatel našeho regionu. Zlínský kraj totiž potřebuje mít silné zastoupení v parlamentu, jinak bude na jeho priority Praha i nadále zapomínat.

To zní sice slibně, ale co konkrétního by to znamenalo? Jakých konkrétních cílů byste společně se Soukromníky v parlamentu chtěl dosáhnout?
Za téměř tři roky v Senátu jsem pochopil, jak těžké je brzdit nebo opravovat špatné zákony, které k nám posílají poslanci, kteří jsou často zaslepeni svými potyčkami a odtrženi od reálného života. Proto je nezbytné, aby měli Soukromníci své zástupce také v Poslanecké sněmovně, a společně s ODS a dalšími rozumnými stranami provedli antibyrokratickou revoluci, snížili daně i odvody ze mzdy, zrušili zbytečné regulace, prosekali českou právní džungli a pohlídali to, že nás stát přestane šmírovat na každém kroku, šikanovat likvidačními pokutami a opět bude respektovat svobodu a soukromí každého z nás. Samozřejmě, že na toto zásadní otočení kormidlem naváží konkrétní opatření. Soukromníci společně s ODS mají jasnou představu a shodu na 190 programových cílech a zároveň 12 nepřekročitelných zásadách, za kterých budou vůbec schopni jednat o vstupu do vlády. A já věřím, že voliči rozdají karty tak, že nedovolí, aby nám po říjnových volbách vládli komunisti společně s populisty a že se naše země po čtyřech letech normalizačních procesů vydá cestou malého efektivně spravovaného státu, kde živnostníci budou mít klid na podnikání, lidé budou mít za svoji práci dobře zaplaceno, stát ani EU nebude lidem diktovat to, na co jim bude stačit zdravý selský rozum, a zároveň si uhlídáme bezpečné domovy a zastavíme islámskou okupaci starého kontinentu.

Jako senátor jste opakovaně prokázal, že máte širokou podporu mezi voliči především pak u vás doma na Slovácku. Proč jste se nakonec rozhodl nekandidovat?
Nejen pro Slovácko dokážeme udělat nejvíce, když já zůstanu v Senátu a do parlamentu přijdou další schopní a odhodlaní lidé z našeho kraje, se kterými potáhnu za stejný provaz. A věřím, že lidé, kteří mi fandí, to pochopí, přijdou k volbám a budou volit jako já. Vyberou si kandidátku číslo 1 a udělají kroužek minimálně u čísla 3.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama