ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.08.2020 12:50:00

Tlak se vyplatil, dálnice mezi Babicemi a Starým Městem bude

Tlak se vyplatil, dálnice mezi Babicemi a Starým Městem bude

Komentář na facebookovém profilu k stavbě dálnice D55

 Opravdu mne těší, že se konečně rozběhnou stavební práce na úseku dálnice D55 mezi Babicemi a Starým Městem. Spolu se svým týmem jsem o to dlouhodobě usiloval a jsem rád, že se společné úsilí nás všech, kterým stávající situace není lhostejná, vyplatilo. Vždyť tento úsek, který bude hotov cca za tři roky, výrazně ulehčí život lidem v obcích, kterými denně projede na 15 tisíc automobilů.

Již v příštím roce je navíc plánováno ukončení dostavby jihovýchodní části obchvatu Otrokovic a dojde také k zahájení výstavby dalšího úseku mezi Starým Městem a Moravským Pískem. Následně by se mělo začít pracovat mezi Babicemi a Napajedly. Zkrátka ledy se konečně velmi výrazně hnuly.

Výstavbu na některých úsecích blokovali a výrazně zdrželi kromě vleklých pozemkových sporů především zelení aktivisté. Jenže křeček a další druhy zvířat, z nichž se zde podle odborníků některé ani ve vyšší míře v jednotlivých lokalitách nevyskytují, a kterými ekoteroristé argumentovali, byl pouze záminkou k bojkotování strategických investic v našem regionu. Navíc podle mne křeček nemůže dostat přednost před lidmi.

Stále opakuji, jak moc důležité je pro náš region to, abychom byli napojeni na páteřní dálniční síť. Ta totiž nejenže zvýší kvalitu a bezpečnost cestování v našem kraji, ale také bude přínosem pro rozvoj cestovního ruchu i vznik dalších podnikatelských příležitostí a tedy i lépe placených pracovních míst v regionu.

V neposlední řadě lidé, kteří žijí v dopravně přetížených lokalitách, si již po mnohaletém čekání úlevu také zaslouží.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama