ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.05.2020 12:31:00

To by se hejtman nesměl utrhnout z řetězu

To by se hejtman nesměl utrhnout z řetězu

Komentář na facebookovém profilu k prosazování výstavby nové nemocnice ve Zlíně

 Nelíbí se mi, jakým způsobem hejtmanství permanentně „protlačuje“ výstavbu nové nemocnice ve Zlíně - Malenovicích.

Nejdříve obrovská mediální masáž, postavená na polopravdách a manipulacích, pak nátlak na krajské zastupitele s cílem získat těsnou většinu jednoho hlasu, a poté náhlé hlasování o investičním záměru v prosinci minulého roku, u kterého ministerstvo vnitra konstatovalo porušení zákona o krajích. Teď pro změnu zakročil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, který prošetřuje podmínky, za kterých chce kraj utratit 300 milionů Kč za projektovou dokumentaci k projektu nové nemocnice.

Takto se to nedělá a dělat nemůže. Nejdříve měla být zpracována kvalitní koncepce rozvoje zdravotnictví v kraji, pak měly být seriózně posouzeny všechny varianty a až následně mělo dojít k zodpovědnému rozhodnutí o tom, co je pro obyvatele našeho kraje nejlepší. Jenže to by se hejtman nesměl utrhnout z řetězu.

Všem je jasné, že kraj musí investovat do oblasti zdravotnictví. Ale nezodpovědný experiment s novou nemocnicí si obzvláště dnes, kdy krajský rozpočet přijde k vůli pandemii o desítky až stovky milionů ročně, prostě nemůže dovolit. Proto je třeba tento plán zastavit a ihned se vrátit k modernizaci KNTB v jejím současném areálu.

A spolehněte se, že to jde! Společně to dokážeme.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama