ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.12.2019 13:13:00

Trefa do černého?

Trefa do černého?

Komentář na facebookovém profilu k regionální nerovnosti v platbách zdravotních pojišťoven

 Už chápu, proč se ministr zdravotnictví Adam Vojtěch tak ostře pustil do nás, senátorů, když jsme před rokem podali ústavní stížnost proti úhradové vyhlášce. Teď to vypadá, že ministrovi více než fakt, že bychom chtěli odstranit regionální nerovnosti v platbách od pojišťoven a samozřejmě diskriminaci pacientů z malých krajů vadilo to, že prostřednictvím ústavní stížnosti a medializací stávající situace můžeme rozbourat netransparentní systém. Ten umožňuje na základě klientelistických vazeb zvýhodňovat některá „vybraná“ medicínská zařízení.

Jak k tomu ale přijdou například pacienti ze Slovácka, za jejichž ošetření posílají pojišťovny až 3,5x menší peníze, než za stejný úkon v Praze nebo ve Středočeském kraji? A proč mají ještě větší peníze dostávat kliniky, které patří do svěřenského fondu premiéra Andreje Babiše? To se pak ten stát vesele tuneluje…

O to víc jsem rád, že jsem před více než rokem inicioval tuto ústavní stížnost a věřím, že Ústavní soud České republiky nebude odkládat rozhodnutí v této věci. Jak totiž vyplouvá na povrch, chobotnice, okupující stovky miliard ve zdravotnictví, má svá chapadla pořádně roztažená.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama