ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.09.2020 13:46:00

Zákazník má mít právo volby

Zákazník má mít právo volby

Komentář na facebookovém profilu k zákazu klecových chovů

 Nerozumím tomu, jak se pod pláštěm falešné hry na ochranu zvířat čím dál tím více rozmáhají nejrůznější státní regulace a zákazy. Podle mne to však nemá být stát, ale zákazník, kdo bude určovat, jaká se budou v obchodech prodávat vajíčka.

Ano, také já dám samozřejmě raději přednost farmářským produktům. Ale ruku na srdce, opravdu si myslíte, že zákazníci budou rádi, když budou muset zaplatit za vajíčko dvakrát nebo možná i třikrát více?

Poslanci, kteří zvedli ruku pro zákaz klecových chovů, jsou podle mne tak trochu alibisté a populisté. Před veřejností si hrají na ty, kteří chrání nebohá zvířata a chtějí slepicím dopřát lepší životní podmínky, nicméně úplně zapomínají na dvě zásadní věci:

  • svým přístupem zlikvidují mnoho podnikatelů a s nimi i stovky pracovních míst
  • z naší země vytvoří obchodní ráj pro zemědělce z okolních států, kteří k nám začnou ve velkém dovážet vejce právě z klecových chovů, a to obzvláště v situaci, kdy podobná norma nebude platit v rámci celé Evropy.

A zákazníci? U mnoha z nich bude rozhodovat tak, jako dosud, cena. Dají tak přednost levnějšímu, tedy zahraničnímu vajíčku.

Jsem přesvědčen o tom, že trh by měl rozhodnout sám. Pokud lidé vajíčka od slepic z klecových chovů nebudou kupovat (a tento trend přirozeně sílí), tento typ chovu postupně přirozeně zeslábne či zanikne. DIktát ale opravdu nic nevyřeší. Z výše uvedených důvodů tento zákon v Senátu nepodpořím.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama