ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.05.2020 11:40:00

Zažíváme volný pád

Zažíváme volný pád

Komentář na facebookovém profilu k podpoře ekonomiky státem

 Naprosto trefně popsaná dnešní situace. „Potřebujeme nutně najít šňůru, která otevře padák, aby setkání se zemí bylo jenom nepříjemné, nikoli fatální. Zatím ale nabídka pomoci v nouzi vypadá spíš jako ten chuchvalec provázků na pouti, mezi nimiž máte vybrat jeden, aniž byste tušili, kam vede, a odměna závisí jenom na tom, jak velkou máte kliku,“ píše se v komentáři. Výstižné.

Během karantény mohla česká ekonomika zaznamenat až 18procentní propad. A to není málo. Čísla za druhé čtvrtletí budou mnohem horší. Program ze strany státu ve prospěch trpící ekonomiky je prozatím nedostatečný. Podpora např. prostřednictvím programu Antivirus je mířena především na podporu zaměstnanců, pobírajících náhradu mzdy. Je však třeba myslet také – a to především - na ty, kteří lidem práci dávají. Protože nebude-li práce, nebudou zaměstnanci ani mzdy. Velmi jednoduchá rovnice.

Proto stále apeluji na vládu, aby pomohla zejména drobným živnostníkům. Dejme jim daňové prázdniny! Zrušme poplatky kolektivním správcům! Zrušme EET! Zrušme zbývající omezení! Spolu s dalšími opatřeními jim tak můžeme pomoci chytit se záchranného lana, odrazit se ode dna a znovu nastartovat podnikání. V ohrožení jsou tisíce OSVČ a drobných firem, a to opravdu není málo.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama