ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.03.2019 12:02:00

Zdravotní péče v malých krajích je dlouhodobě podfinancována

Zdravotní péče v malých krajích je dlouhodobě podfinancována

Komentář na facebookovém profilu k fonancování zdravotnictví

 Budu to opakovat a bojovat stále dokola, dokud se něco nezmění. Zdravotní péče především v malých krajích je dlouhodobě podfinancována, na což doplácí zdravotnický personál i sami pacienti. Celková diskriminace v oblasti zdravotní péče a především neakceptovatelné úhradové vyhlášky musí skončit!

Vždyť pokud by měly všechny regiony stejné podmínky, znamenalo by to pro Zlínský kraj ročně 1,2 miliardy Kč navíc. Tyto peníze by se citelně projevily na kvalitě a dostupnosti zdravotní péče o pacienty v regionu, měli bychom více dobře zaplacených odborníků a zdravotních sester, kvalitnější přístroje v nemocnicích a ordinacích, ale také prostředky pro modernizaci pavilonů.

V našem kraji jsou 3,5x menší úhrady, než mají bohatší kraje, to musíme jednou pro vždy zastavit. Také proto jsem nejen podal spolu s kolegy senátory ústavní stížnost, ale následně oslovil samosprávy okresních měst, aby v rámci zastupitelstev projednali podporu této stížnosti. Je třeba vytvořit systematický tlak k tomu, aby se ministerstvo zdravotnictví problémem začalo konečně vážně zabývat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama