ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.05.2019 12:13:00

Žlutý „hnus“ je snad všudypřítomný

Žlutý „hnus“ je snad všudypřítomný

Komentář na facebookovém profilu k pěstování řepky

 Větru ani dešti neporučíme, nicméně řadu věcí ovlivnit můžeme. Česko trápí sucho. Naši předkové si v podobných situacích uměli poradit – například si uměle vytvářeli rybníčky, remízky a různé mokřady, díky kterým jejich políčka a zahrádky tolik nestrádaly. A také vysazovali ovocné aleje a nejrůznější plodiny. Jenže dnes vysazujeme především řepku.

Žlutý „hnus“ je snad všudypřítomný. A kromě toho, že dokáže velmi potrápit alergiky a astmatiky, kteří jsou nuceni trpět (a zvěři taktéž nadvakrát neprospívá), právě řepka spotřebuje velké množství vody a živin. K tomu roste zhruba na 17 procentech zemědělské půdy, správně by to měla být přibližně polovina.

Dotační politika navíc míří na plochu, nikoliv na kvalitu jejího obhospodařování, což je velmi špatně. Souhlasím proto s autorem článku (ZDE). Je třeba stanovit priority. Já osobně jsem raději pro o něco dražší, ale kvalitní, české potraviny a produkty, včetně dobře udržované krajiny, namísto „produkčních žlutých ploch“.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama