ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.03.2015 13:30:07 - Ježková

sport

Zajímala by mě konkrétní představa vaší dlouhodobé koncepce financování sportu. Myšlenka je to hezká, ale kde na ni vzít, když je u nás podfinancován snad každý resort? Jak přesvědčíte Babiše, aby podpořil zrovna sport?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.04.2015 14:17:57 - Ivo Valenta
 

Dobrý den,


mým návrhem je, aby pro sport byla vytvořena nová samostatná kapitola státního rozpočtu a aby bylo uzákoněno, že stát bude na sport každoročně vydávat ideálně jedno procento výdajů státního rozpočtu. Polovina z těchto prostředků by pak měla být rozdělena přímo obcím na zajištění sportovních aktivit dětí, mládeže a široké veřejnosti (pro tzv. malý sport). Velmi vhodným zdrojem finančních prostředků pro oblast sportu by mohly být výnosy z loterií. Pokud by tyto prostředky byly v plné výši využity pro tento účel, bylo by to ve srovnání se současným stavem významné posílení podpory sportu. Myslím, že zcela zásadním argumentem pro posílení podpory sportu ze státních peněz je skutečnost, že se zhoršuje zdravotní stav naší společnosti, děti daleko více trpí obezitou, podléhají alergiím a jiným chorobám a leniví. Podpora sportu se státu ve výsledku dlouhodobě zhodnotí ve snížení výdajů na zdravotnictví nebo např. na potírání drobné kriminality, neboť ta může být také důsledkem nedostatečné práce s dětmi a mládeží.


S pozdravem

Ivo Valenta