ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.03.2015 17:31:16 - Nagano

živnostníci

Co si myslíte o navýšení odvodů za zdravotní pojištění pro živnostníky? Kdo je zde znevýhodňován?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.04.2015 16:46:33 - Ivo Valenta
 

Dobrý den,


s navýšením odvodů za zdravotní pojištění pro živnostníky zásadně nesouhlasím. Považuji jej za další útok na lidi, kteří jsou díky své odvaze a svému umu schopní se o sebe postarat sami, na státu jsou téměř nezávislí a stát se snaží jim do cesty neustále svými regulacemi stavět bariéry, které jim znesnadňují život.


Domnívám se, že stát v posledních letech dělá vše pro to, aby zlikvidoval třídu malých a středních podnikatelů a rozšířil tak řady nezaměstnaných a lidí závislých na státní kase. Neuvědomuje si při tom, že jsou to právě živnostníci, kdo se výrazným způsobem podílejí na prospěchu celé společnosti, dávají práci jiným lidem a přispívají svými daněmi nemalým dílem do balíku peněz, s nímž náš stát ne zcela efektivně hospodaří. V tomto ohledu statistika hovoří zcela jasně: 56 % přidané hodnoty v české ekonomice tvoří právě malé a střední podniky, bezmála 70 % ze všech zaměstnanců (2,3 mil. lidí) pracuje právě v těchto firmách a malé firmy (do 10 zaměstnanců) tvoří 95 % ekonomických subjektů v ČR.


Jistě je pravdou, že živnostníci také čerpají prostředky ze zdravotnictví, nicméně oproti zaměstnancům jsou znevýhodněni v mnoha jiných ohledech. Nemají fakticky nárok na dovolenou, nemají žádné zaměstnanecké výhody, nemají nárok na nemocenskou, práci jim nikdo sám od sebe nedá, musejí si ji sehnat sami atd. Proto se domnívám, že by je stát neměl zatěžovat víc, než je zapotřebí. Můj pohled v této věci je jednoznačný a již jsem opakovaně deklaroval, že jsem odhodlán proti jakékoliv další snaze házet podnikavým lidem klacky pod nohy bojovat, jak jen to bude možné.


Ivo Valenta