JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.03.2022 16:40:00

Destruujete to, o co my jsme se aspoň snažili

Destruujete to, o co my jsme se aspoň snažili

Projev na 16. schůzi Poslanecké sněmovny 25. března 2022 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 283/2021 Sb., stavební zákon.

 Děkuji, paní místopředsedkyně. Každá změna vede k horšímu, řekl pan předseda hospodářského výboru Adamec. Je to citát Henryho Kissingera, pokud se nemýlím, a určitě má obecnou platnost. A já s tím naprosto souhlasím. Tady vedeme už druhé volební období prostě spor o systémové řešení této problematiky. A já se ptám, když pominu tady všechny různé urážky, ještě se k tomu vyjádřím za chviličku, doufám, že to stihnu, já se ptám: Kde je ten občan? Kde je ten občan, který se dozví, že bude moci stavět rychleji, že to bude vyřešeno, to znamená, že se tady budeme hádat, jestli to je systémové. Přiznejme si a to přiznáváte i vy, že to nefunguje. Nefunguje to a jaký je váš plán? Kde je ten váš plán kromě toho, že destruujete to, o co my jsme se aspoň snažili?

A prosím ještě k panu předsedovi klubu KDU panu poslanci Výbornému. Neurážejte prosím tady moji kolegyni. Neurážejte ji. Byla to taková skrytá urážka, že někdo něco za něco dostal. Mě se to velmi dotklo. Já si nesmírně vážím Kláry, prostřednictvím paní místopředsedkyně, já si nesmírně vážím Kláry Dostálové, je to moje milá kolegyně, pracovitá. A já myslím, oba jsme věřící lidé a jedno z Desatera je, že nepoužiješ proti bližnímu svému křivého svědectví, pokud se nemýlím - tak se toho, prosím, držme. Děkuji vám.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama