JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.11.2022 18:08:00

Krok zpátky v digitalizaci

Krok zpátky v digitalizaci

Projev na 45. schůzi Poslanecké sněmovny 15. listopadu k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 300/2008 Sb., o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů.

 Děkuji za slovo, paní předsedkyně. Já bych chtěla tady jenom jménem poslaneckého klubu hnutí ANO po debatě, kterou jsme dneska měli velice podrobnou na téma tohoto návrhu, předložit zhruba asi 54 podpisů poslanců hnutí ANO, kteří podpořili svými podpisy veto na projednání ve zkráceném řízení podle § 90, a ráda bych ho odůvodnila tím, že bych chtěla připomenout, že vláda, tato vláda ve svém programovém prohlášení klade mimo jiné důraz na sjednocení a digitalizaci procesů státu nebo vytvoření podmínek pro širší využívání digitálních úkonů jak v komunikaci se státem, tak v soukromém sektoru. A původní návrh tohoto zákona byl schválen v minulém roce a hlasovalo pro něj 94 zákonodárců z 96 přítomných, a to napříč politickým spektrem. Proto mě velmi překvapuje, že právě ministerstvo vnitra, do jehož gesce digitalizace spadá, připraví tento návrh, který je opět jako mnoho dalších věcí, krokem zpět v digitalizaci veřejné správy, a to bez jakékoliv komunikace se soukromým sektorem. Takže tímto obhajuji vlastně veto, které vznáším jménem poslaneckého klubu hnutí ANO, předkládám tady asi 54 podpisů, které vám samozřejmě hned doručím. Ale současně říkám, že my nechceme brzdit tento zákon, chceme prostě debatu, chceme uplatnit pozměňovací návrhy a budeme souhlasit a podpoříme jakékoli zkrácení lhůty tak, aby došlo k urychlenému projednání. Děkuji vám. 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama