JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.02.2020 13:17:00

Modernizace hotelu Thermal pokračuje podle plánu

Modernizace hotelu Thermal pokračuje podle plánu

Ministryně financí Alena Schillerová včera navštívila hotel Thermal v Karlových Varech, který nyní prochází první etapou rozsáhlé modernizace.

 Cílem je zásadní snížení energetické náročnosti objektu, zvýšení komfortu, ale také požární bezpečnosti. První hosty ikona lázeňského města opět přivítá v polovině března.

„Mohu potvrdit, že stavební práce běží dle harmonogramu. To znamená, že se fanoušci Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech o svůj již 55. ročník nemusejí obávat. Hotel bude poskytovat i nadále plnohodnotné zázemí pro Mezinárodní filmový festival,“ okomentovala probíhající úpravy ministryně financí Alena Schillerová.

Karlovarský hotel Thermal prochází největší modernizací ve své historii. Investice do této přestavby představují podle schváleného investičního plánu 580 milionů korun v následujících třech letech. Letošní etapa vyjde zhruba na 280 milionů korun. Modernizují se nejenom hotelové pokoje, ale také technické zázemí nebo rozvody.

„Díky moderním technologiím můžeme dosáhnout nižších nákladů na provoz. Ty chceme ze současných 30 milionů korun ročně snížit téměř na polovinu,“ řekl generální ředitel hotelu Thermal Vladimír Novák.

Navazující etapy rekonstrukce se budou týkat především opravy bazénu, obálky, střech a v neposlední řadě se modernizace dotkne zázemí pro zaměstnance i okolí hotelu. Stavební práce na bazénu by měly začít ještě letos na podzim a otevření je plánováno na červen 2021.

K modernizaci interiéru i exteriéru hotel přistupuje s respektem k brutalistní architektuře tvůrců. Snahou je i ve spolupráci s památkovým ústavem zachovat unikátní vzhled hotelu, který patří k nejzajímavějším architektonickým památkám druhé poloviny 20. století.

„Přestože se jedná o zásadní modernizaci, vycházíme z materiálových řešení původních autorů. Například v rámci výměny čísel na dveřích hotelových pokojů jsme oslovili keramickou školu, zda by pro nás byla schopna udělat 3D repliku původního označení pokojů,” doplňuje Novák.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama