JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.02.2022 16:32:44

Neznalost neomlouvá, pane ministře Bartoši!

Neznalost neomlouvá, pane ministře Bartoši!

Místopředseda vlády Ivan Bartoš dodržuje pětikoaliční rétoriku a za každou cenu kritizuje vládu Andreje Babiše. V rozhovoru uvedl, cituji, že jsem nechala digitalizaci finančního systému vyhnít. Co se nejdřív seznámit s fakty, pane ministře?

V digitalizaci daňového systému jsme odvedli kus práce, na rozdíl od našich předchůdců. Spuštění online finančního úřadu - portálu MOJE daně - přineslo zjednodušení, zrychlení a vyšší komfort elektronické komunikace s finančním úřadem. Kdokoliv zde vyřeší všechny své daňové povinnosti, aniž by musel obíhat úřady. Daň z příjmu fyzických osob, daň z nemovitých věcí, silniční daň aj. Vše přehledně, intuitivně, s nápovědami. Stačí k tomu mít občanku s čipem, bankovní identitu nebo datovou schránku. Portál MOJE daně mohou využít zaměstnanci, OSVČ, podnikatelé, majitelé nemovitostí, zrovna tak malé či velké firmy. Systém za vás automaticky předvyplní informace, připomene termíny díky notifikacím v osobním daňovém kalendáři, daně zaplatíte snadno pomocí QR kódu. Je dokonce možné správou svých daňových povinností elektronicky pověřit např. účetního nebo kohokoliv jiného. Ministr financí Zbyněk Stanjura má od nás veškeré procesy jak na zlatém podnose. Tak hlavně neztrácet čas a pustit se do práce, té je stále dost.
Podrobnosti zde: https://www.mojedane21.cz/
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama