JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.09.2021 9:25:00

O naše národní kulturní památky musíme pečovat

O naše národní kulturní památky musíme pečovat

Komentář na facebookovém profilu k národním památkám.

 Terezín. Pevnostní město na Litoměřicku založené v roce 1780 Josefem II. a pojmenované na počest jeho matky císařovny Marie Terezie. Během první světové války byla Malá pevnost Terezín žalářem, kde byl vězněn i Gavrilo Princip za sarajevský atentát na Františka Ferdinanda d'Este. Za druhé světové války sloužila hlavní pevnost Terezín nacistickému Německu jako židovské ghetto.

Ve středu jsem v Terezíně byla. U Pamětního reliéfu, odkud odjížděly vlečky na východ. Obrovsky silné místo. A také u Žižkových kasáren, které už dnes neslouží armádě a chátrají. Díky 650 milionům z Národního plánu obnovy by se ale mohly rekonstruovat. A třeba i proměnit v sociální byty. Nejen o město Terezín, ale o všechny naše národní kulturní památky musíme pečovat. Abychom nezapomněli 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama