JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.10.2022 18:45:00

Podávám veto, ale otevřeně říkám, že jsme vstřícnost sama

Podávám veto, ale otevřeně říkám, že jsme vstřícnost sama

Projev na 41. schůzi Poslanecké sněmovny 14. října 2022 k energetickému zákonu

 Děkuji za slovo, pane místopředsedo.

Já jsem si dovolila předběhnout svou ctěnou kolegyni, protože ona určitě naváže na to, co já tady teď nyní řeknu. Já bych chtěla jménem klubu hnutí ANO a SPD dát veto podle § 90 jednacího řádu, to znamená na to, abychom schválili tento zákon v prvním čtení.

Není to politický odpor proti tomuto zákonu. My k němu přistupujeme velmi vstřícně, ale já jsem - a věřím, že moje kolegyně Klára Dostálová mě doplní - já jsem zaznamenala právě od ní, že se debatovalo na hospodářském výboru o potřebě umisťování solárních panelů v památkově chráněných územích, zastavitelných plochách, což jsou plochy například pro bytovou výstavbu, občanskou vybavenost a další.

Takže my se domníváme společně, že je potřeba tento zákon a tento návrh a všechny problémy z toho vyplývající vydiskutovat právě zejména na hospodářském výboru. Proto podávám toto veto, ale otevřeně říkám, že jsem vstřícnost sama nebo jsme vstřícnost sama, co se bude týkat případného zkrácení lhůt.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama