JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.07.2019 10:26:52

Respektujme jeden druhého, jsme přece jeden tým

Respektujme jeden druhého, jsme přece jeden tým

Zatímco rtuti na teploměrech se v těchto prázdninových dnech šplhat nahoru moc nechce, politika je, zdá se, přímo ve varu. A tak i ti z vás, kteří o politické šarvátky pranic nestojíte, se zprávám o nich vyhnete jen s velkou námahou. Pokud vůbec.

Spousta z nás vyráží na dovolené za hranice, kde je ta šance od tuzemské politiky vypnout přeci jenom vyšší. Mně se to na pár dní podařilo a jsem za to moc vděčná. A když se tak toulám po pláži, napadá mě, jestli toho handrkování a zloby u nás není v poslední době nějak moc.

A nemyslím jen hádky v koalici, demonstrace, pískání při pietním aktu k výročí okupace, ale celkovou polarizaci ve společnosti. V éteru běhá tolik zla, křivých pomluv a nepravdivých informací, že už je snad nikdo ani nemůže brát vážně. Zůstávají neověřeny, nedementovány. Ale fungují jako olej do ohně. Protože jakmile dojde řeč na politiku, mozaika nenávisti nastaví křivé zrcadlo a všechno překroutí. A chraň se, kdo by své politické preference odkryl. Protože kdyby řekl jakýkoliv argument o tom, co se v naší zemi v posledních letech podařilo dobrého, hned se k němu ozvěnou něco z té roztroušené zloby vrátí. A to mě moc mrzí a je mi to líto.

Buďme k sobě navzájem více tolerantní. Demokracie je přece o tom, že musíme respektovat názor druhého. Je o diskuzi. Naše země přeci není stadion, kde se překřikují dvě rozvášněné tribuny znepřátelených fanoušků. Všichni přeci kopeme za tým, který se jmenuje Česká republika. A ať už zrovna střílí góly levé nebo pravé křídlo, hrajeme Ligu mistrů. A to i díky tomu, že našim hlavním rozhodčím jsou demokratické volby.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama