JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.10.2022 18:50:00

Vláda boj s inflací vědomě vzdala

Vláda boj s inflací vědomě vzdala

Komentář na faacebookovém profilu k dopadům krize a nečinnosti vlády Petra Fialy

 Český průmysl dlouho a zoufale volá vládu o pomoc. Řada odvětví je ve fázi, po které bude následovat už jen uzavírání provozů a hromadné propouštění.

Sklárny, hutní provozy, slévárny, pekárny, chemický průmysl jsou díky extrémním cenám energií a nečinnosti vlády v bezprecedentní kritické situaci. Právě Svaz průmyslu a dopravy upozorňuje, že některým firmám zbývají již jen pouhé dny do přerušení, nebo úplného ukončení výroby a varuje před dominovým efektem pro ekonomiku.

První firmy již své provozy zavírají. Čekaly na jakoukoliv akci od vlády, apelovaly, upozorňovaly a varovaly před důsledky. Marně. Vláda je v klidu. Poradce premiéra Štěpán Křeček má totiž jasno. Inflace sice drtí ekonomickou situaci lidí a firem, ale dle slov pana poradce je krize ozdravná. Jaksi zapomněl dodat s jakými "zdravotními následky" česká ekonomika a celá společnost z celé krize vyjde.

Tradičně silný český průmysl s velkou konkurenceschopností ve světě je po 9 měsících vládnutí Petra Fialy na kolenou. Inflace dosáhla 18 % a již třetina domácností má problém vyjít se svými příjmy.

Co na to 5 koalice? Nic. Jako totálně odtržená od reality, řešila v uplynulém týdnu novelu zákonů o České televizi a Českém rozhlase a také svoji ideologickou prioritu, a to zrušení zákona o EET. Co na tom, že tak stát připravil o dalších 13 mld.? Vláda dál ztrácí drahocenný čas s tématy nesouvisejícími s akutními problémy lidí, firem a české ekonomiky.

V době největší krize je to trestuhodné jednání. Vláda boj s inflací prostě vědomě vzdala. A vzdala to již na samém začátku. Proto je 18 % inflace u nás jednou z nejvyšších v EU. Proto začíná mít i střední třída, jeden z pilířů každé ekonomiky, zásadní existenční problémy. Proto stojí český průmysl před kolapsem. A právě proto má premiér Fiala nejmenší důvěru lidí ze všech evropských premiérů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama