JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.02.2022 10:07:00

Vláda prostě nechce o efektivní pomoci lidem ani slyšet

Vláda prostě nechce o efektivní pomoci lidem ani slyšet

Komentář na facebookovém profilu k zamítnutí mimořádné schůze aněmovny k řešení růstu cen energií a kompenzací pro podnikatele

 To byl týden. Skoro non-stop v Poslanecké sněmovně, a bilance? Máme schválený nepotřebný a zpackaný pandemický zákon. Státní rozpočet, plný asociálních a hloupých škrtů, prošel prvním čtením… tak snad už v dohledné době aspoň skončí rozpočtové provizorium.

Ale co je nejhorší, vládní koalice zamítla mimořádnou schůzi, kterou svolalo hnutí ANO ve věci řešení růstu cen energií a kompenzací pro podnikatele. Situace je vážná a vláda prostě nechce o efektivní pomoci lidem ani slyšet. Přitom odpuštění nebo snížení DPH na energie by zbrzdilo i tu rekordní inflaci!

Zatímco většina okolních států to pochopila, naše vláda si postavila hlavu a hájí příspěvky na bydlení, o které požádal jen zlomek postižených domácností. Komu by se taky chtělo se štosem formulářů žebrat na úřadu práce o almužnu?

Ale my to nevzdáme. Podáme příští týden návrh na snížení DPH z energií na nulu a k tomu na příspěvek pro každou domácnost na obnovitelné zdroje ve výši až 1500 korun. Tak držte palce.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama