JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.10.2022 20:26:00

Vláda se pokouší potichu snížit daně z loterií

Vláda se pokouší potichu snížit daně z loterií

Komentář na facebookovém profilu k nelogickému vládnímu hledání zdrojů příjmů do státního rozpočtu

 Vláda se při sestavování rozpočtu chová nezodpovědně. Chápu složitou situaci a vnější vlivy, také jsme si tím prošli, ale Zbyněk Stanjura zcela popírá rozpočtová pravidla, ignoruje právní systém ČR a počítá s neexistujícími příjmy. Reálný schodek není 295 mld., ale přes 470 mld.

Vláda se navíc ani nepokouší najít řešení, které by snižovalo strukturální schodek. Naopak ho zvyšují - 2,9 % HDP na - 3,1 % HDP v roce 2023 a tímto zcela popírá své sliby o šetření a škrtání. Výdaje vzrostly za vlády Petra Fialy z necelých 1900 mld. Kč na závratných 2 223 mld. Kč.

A třešnička na dortu. Na jedné straně vláda vymýšlí nové bezprecedentní daně a odvolává se na složitou dobu, nedávno škrtla dokonce zdravotnictví 14 miliard, aby "ušetřila", a teď se pokouší potichu SNÍŽIT daně z hazardu, respektive loterií. To je nepochopitelné.

Pokud vláda říká, že potřebuje nové zdroje rozpočtu, tak právě daně z neřestí jsou naopak jednou z těch oblastí, kam by mohla sáhnout.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama