JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.03.2020 14:52:39 - Zuzka Michálková

ošetřovné

Proč na něj nemají nárok i živnostníci, kteří si platí nemocenské pojištění? Co byste jim doporučila - jak hlídat dítě a přitom zajistit,aby měli z čeho platit nájem, jídlo a další nezbytné věci? Prarodiče jsou ještě pracovně aktivní, takže hlídat nemohou a manžel je stejně jako já také živnostník. A je pravda, že jste vy zamítla, aby bylo ošetřvné vypláceno všem, tedy i podnikatelům? Proč?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.04.2020 19:52:00 - JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.
Dobrý den,

uvědomujeme si, že se mnozí podnikatelé a živnostníci ocitli kvůli pandemii koronaviru v tíživé situaci. Vláda dělá maximum, aby prostřednictvím celé škály opatření tuto nepříznivou situaci zmírnila.

Jedním z těchto opatření je i rozšíření ošetřovného. V současné mimořádné situaci jej mohou rodiče dětí do 13 let po celou dobu uzavření škol a školek. A dosáhnou na něj i právě OSVČ.

Přehledné informace o ošetřovném pro OSVČ se dočtete na stránkách Ministerstva průmyslu a obchodu: https://www.mpo.cz/cz/podnikani/zivnostenske-podnikani/osetrovne-pro-osvc---vyzva-i--253750/

Mějte se hezky.
Alena Schillerová