JUDr. Bohumil Šimek

  • BPP
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.10.2019 16:13:00

Jihomoravská vína je něco, čím se může náš region pochlubit

Jihomoravská vína je něco, čím se může náš region pochlubit

Jihomoravský kraj vyhlásil třetí ročník soutěže o nejlepší krajská vína, která budou následně reprezentovat region jižní Moravy při oficiálních akcích.

Soutěž „Víno Jihomoravského kraje 2019“ probíhá ve spolupráci s Národním vinařským centrem. Hlavním cílem soutěže je propagace jihomoravských vín.

Ucházet o titul Víno Jihomoravského kraje 2019 se mohou vína vyrobená z hroznů révy vinné, které mají původ ve vinicích na území Jihomoravského kraje, kde také proběhlo jejich zpracování. Každý výrobce může přihlásit pouze dvě vína ze své produkce, a to v případě, že garantuje dodání 600 lahví o objemu 0,75 l od jednoho druhu u bílých vín a 300 lahví o objemu 0,75 l od jednoho druhu u červených vín.

Hodnoticí odbornou komisi sestaví Jihomoravský kraj převážně z řad vinařských odborníků. Jedním ze členů komise bude i hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek. „Vybraná vína získají certifikát Víno Jihomoravského kraje 2019 a budeme je poté využívat k prezentačním účelům Jihomoravského kraje nejen u nás, ale zejména při zahraničních cestách. Jihomoravská vína patří bezesporu k tomu, čím se může náš region pochlubit,“ řekl hejtman Šimek.

Do soutěže je možné se přihlásit do 21. října 2019 do 16:00 prostřednictvím elektronické přihlášky ZDE, kde jsou rovněž uvedeny podrobnější informace.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama