JUDr. Bohumil Šimek

  • BPP
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.09.2020 17:32:00

Kraj podpoří vypracování projektové dokumentace monitoringu sesuvů v Přítlukách

Kraj podpoří vypracování projektové dokumentace monitoringu sesuvů v Přítlukách

Jihomoravský kraj podpoří vypracování projektové dokumentace monitoringu sesuvů, které trápí obec Přítluky na Břeclavsku.

 Poskytnutí částky 130 tisíc korun na zpracování projektu s celým názvem „Svahová nestabilita Přítluky – zpracování projektové dokumentace monitoringu“ projednala Rada Jihomoravského kraje.

V katastru obce Přítluky se již delší období vyskytují sesuvy evidované v registru svahových nestabilit vedeném Českou geologickou službou. O dotaci na zpracování příslušné projektové dokumentace monitoringu požádalo kraj vedení obce. „Aktuální vývoj sesuvné oblasti je negativní a její stabilita se v posledních letech snižuje, mimo jiné vlivem probíhajících klimatických změn a střídaní suchých a deštivých období. Předmětem dotace je zpracování projektové dokumentace monitoringu, na jejímž základě bude možno upřesnit a zajišťovat zdroje na financování vlastní realizace monitoringu. Ten umožní měření pohybů sesuvného tělesa a sledování hladiny podzemní vody. Z monitoringu vyplynou případné potřeby – změny kategorizace ohrožení, která je nyní v databázi svahových nestabilit v kategorii II. – a konkrétní opatření,“ konstatoval hejtman Bohumil Šimek.

Sesuvy se nacházejí na jižním svahu Přítlucké hory a zasahují částečně do zástavby. Vznikly již v období pleistocénu, tj. v období starším více než 10 000 let. Jejich stabilita byla následně narušena terénními úpravami a výstavbou sklepů v čelní části sesuvu. Sesuv rovněž přímo ohrožuje hlavní komunikaci procházející obcí. O poskytnutí dotace rozhodne ve čtvrtek 17. září 2020 na svém jednání Zastupitelstvo JMK.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama