JUDr. Bohumil Šimek

  • BPP
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.09.2020 21:24:00

Kraj přispěje Fakultní nemocnici Brno na provoz mobilního covidového busu

Kraj přispěje Fakultní nemocnici Brno na provoz mobilního covidového busu

Darem ve výši až 596 tisíc korun Jihomoravský kraj přispěje Fakultní nemocnici Brno - částkou ve výši 4 000 korun denně tak bude nejdéle do 30. dubna 2021 podporovat provoz tamního odběrového covidového busu na testování onemocnění COVID-19.

Fakultní nemocnice Brno se bude spolupodílet na zbývající části provozních výdajů včetně výdajů personálních, a to za finanční podpory státu. S podobou a fungováním odběrového minibusu seznámili představitelé FN Brno a Jihomoravského kraje v areálu nemocnice 21. září 2020.  

„Fakultní nemocnice Brno bude od 1. října provozovat mobilní odběrový elektro minibus na testování onemocnění COVID-19 na území Jihomoravského kraje minimálně pět kalendářních dnů týdně v předpokládaném rozsahu osm hodin denně. Testování bude probíhat na konkrétních odběrných místech, určených na základě dohody s Jihomoravským krajem, a to zejména na základě aktuální epidemiologické situace v jednotlivých částech regionu. Primárně chceme, aby se kapacity fakultních a krajských nemocnice pro testování zaměřily na osoby indikované krajskou hygienickou stanicí a praktickými lékaři. Samoplátce chceme směřovat do soukromých laboratoří, které mají dostatečné kapacity. Věřím, že to veřejnost pochopí,“ řekl hejtman Bohumil Šimek. Jak dodal, rozhodnutí o daru vycházelo ze zářijového jednání bezpečnostní rady kraje, která řešila problematiku těchto odběrů na testování zejména s ohledem na očekávanou podzimní vlnu respiračních onemocnění. Mobilní odběrový minibus přispěje k efektivnějšímu zvládání stávající pandemie koronaviru. Příspěvek na provoz mobilního odběrového minibusu FN Brno schválili zastupitelé Jihomoravského kraje na svém zasedání 17. září 2020.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama